알라딘 중고매장

  • 최저가 : -원 I 최고가 : -원
  • 재고 : 0부
  • - 쇼핑목록에 추가하신 후 목록을 출력하시면 매장에서 간편하게 상품을 찾을 수 있습니다.
 
[대구상인점] 서가 단면도
(0)

저자가 <보그> 지에 연재한 음식 평론을 한데 모은 두번째 책이다. 하버드 대학에서 법을 공부한 저자는 변호사로 활동하다가 1989년 최고의 여성지인 <보그>의 전업 음식 평론가로 변신, 20년이 넘는 지금까지도 그 자리를 굳건히 지키고 있으며, 그 권위를 인정받아 일본 프로그램의 형식을 빌어 미국에서도 엄청난 인기를 누리고 있는 ‘아이언 셰프 아메리카Iron Chef America’의 붙박이 심사위원으로 활동하고 있다.

1권의 프렌치프라이에 이은, 2권의 완벽한 으깬 감자를 위한 탐구에서 그는 감자의 녹말 세포가 어떻게 으깬 감자를 끈적끈적하게 만들어 실패작으로 남기는가에 대한 설명을 다소 장황할 정도까지 늘어놓으며, 술이나 소금에 이어 2권의 당뇨병의 적, 설탕과 비만의 원인이 되는 지방이 많은 음식에 대한 사람들의 편견이 얼마나 근거 없는 것인지도 과학의 힘을 빌려 밝혀낸다.

미식기행에서부터 설탕이나 소금, 술에 얽힌 잘못된 건강 상식까지, 그는 음식에 관련된 주제라면 어느 것이라도 특유의 철저한 연구를 거쳐 놀라울 정도로 방대한 음식 문화와 관련 지식을 변호사 특유의 치밀한 문장으로 펼쳐내며, 거기에 특유의 냉소적인 유머마저 양념으로 곁들여 소개한다.

The food critic for Vogue magazine eats his way around the world in forty amusing, passionate essays that recount his quest for the perfect fat substitute, the best formula for sourdough bread, and other culinary grails. Reprint. 25,000 first printing. NYT.

최근작 : … 총 7종 (모두보기)
최근작 :<모든 것을 먹어본 남자 2>,<모든 것을 먹어본 남자 1> … 총 3종 (모두보기)
소개 :

The food critic for Vogue magazine eats his way around the world in forty amusing, passionate essays that recount his quest for the perfect fat substitute, the best formula for sourdough bread, and other culinary grails. Reprint. 25,000 first printing.

Offers forty essays that recount the quest for the perfect fat substitute, the best formula for sourdough bread, and other culinary grails

Winner of the Julia Child Book Award

A James Beard Book Award Finalist

When Jeffrey Steingarten was appointed food critic for Vogue, he systematically set out to overcome his distaste for such things as kimchi, lard, Greek cuisine, and blue food. He succeeded at all but the last: Steingarten is "fairly sure that God meant the color blue mainly for food that has gone bad." In this impassioned, mouth-watering, and outrageously funny book, Steingarten devotes the same Zen-like discipline and gluttonous curiosity to practically everything that anyone anywhere has ever called "dinner."

Follow Steingarten as he jets off to sample choucroute in Alsace, hand-massaged beef in Japan, and the mother of all ice creams in Sicily. Sweat with him as he tries to re-create the perfect sourdough, bottle his own mineral water, and drop excess poundage at a luxury spa. Join him as he mounts a heroic--and hilarious--defense of salt, sugar, and fat (though he has some nice things to say about Olestra). Stuffed with offbeat erudition and recipes so good they ought to be illegal, The Man Who Ate Everything is a gift for anyone who loves food.